top of page

Filmdag!

Ja na de lange wandeling van gister dachten we, jullie zijn vast toe aan een rustige dagje. Dus, haal die Portugese snacks in huis, leg dat dekentje maar klaar en schenk de Port maar vast in. Het is tijd voor een filmdag/avond! En zeg nou zelf, hoe kun je nou beter in de Portugese sferen komen, dan met Porto op je beeldbuis!?


Om jullie vast op gang te helpen, hebben we hier vier aanraders voor jullie op een rij gezet:


Porto (2016)


Twee mensen ervaren een korte ontmoeting in de voor hun beide nog onbekende stad Porto. In deze film worden we meegenomen in hun levens voor en na hun affaire en hoe die affaire hun levens heeft beïnvloed.


April Captains (2000)


Deze film verteld het verhaal van de coup in 1974 waarmee het Portugese dictatorschap omver werd geworpen. Een toepasselijke film voor vandaag. Op 25 april, de dag van de vrijheid, wordt deze historische gebeurtenis gevierd. Daar kunnen jullie ook alles over lezen in een van de blog posts van vandaag! De film is hier in 12 delen te vinden.


Sefarad (2019)


Een historische drama die het verhaal verteld van de Joodse gemeenschap in Portugal. In de 19e eeuw bloeit er een Joodse gemeenschap op in Porto. Met behulp van een legerofficier die zich bekeerde tot het Jodendom, strijden ze voor de herintroducering van de religie in Portugal.


Nighttrain to Lisbon (2013)


Lissabon?! Ja we zijn in Porto, maar een film over de hoofdstad van Portugal mag niet ontbreken. In deze film raakt een Zwitserse Professor verwikkeld in een avontuur nadat hij het leven redde van de vrouw in de rode jas. Nadat ze plots verdwijnt probeert de professor haar te vinden en belandt in de nachttrein naar Lissabon.


Veel kijk plezier!

bottom of page