top of page

Foz de Douro

Als we bij park Serralves zijn geweest, is het meest logische om verder richting het westen te trekken richting de kust. De plek waar toeristen meestal niet een omweg voor nemen en dat is zonde!

Langs de kustlijn is er veel te beleven. Je kunt zo flaneren over de prachtige promenade, maar ook pootjebaden in de Atlantische oceaan(!)En wat dacht je van daydrinking? Wij hebben het beste adresje, Praia da Luz.


Voor mensen die wat minder voelen voor zand tussen de tenen of het net wat sneller gezien hebben, zijn de grootste parken van de stad te vinden in het westen, zoals heel origineel Porto stadspark.

Je zult het niet geloven maar er is een park mooier en groter dan ons geliefde intropark, park Brakkenstein. In Parque da Cidade do Porto vind je een oase aan rust, wellicht nu wat minder door alle mensen die een nieuwe hobby hebben gevonden in de vorm van in het park wandelen, maar wat moet je ook anders? Anderhalve meter afstand moet voor de inwoners geen probleem zijn hier. Daarnaast zijn, zoals op de foto te zien, er erg fotogenieke vogels te vinden die het ver zouden kunnen schoppen in de modellenwereld, maar we zien ze erg weinig. De reisco vroeg of de poserende vogel daar een verklaring voor had, maar kreeg geen antwoord. We hebben maar geconcludeerd dat je een geluksvogel moet zijn om gescout te worden.

bottom of page